مواد غذایی و دیابت

افزایش قند خون میتواند به علل های مختلف باشد غذاهای شیرین- چرب و
کربوهیدراتهای فراوان

1.مواد کربوهیدرات دار:مواد نشاسته ای و انواع قندها- برنج- سیبزمینی-
ماکارونی- آب میوه ها و میوه های شیرین

2.کربوهیدراتهای آزاد:قند خون را یا کمی افزایش میدهند یا اصلا افزایش
نمی دهند مثل انواع سبزیجات که میتوانیم به صورت آزادانه  و خام آنها را مصرف کنیم.

3.نشاسته:در دستگاه گوترش کاملا به گلوکوز یا قند تجزیه میشود به همین
دلیل میزان قند خون را به شدت افزایش می دهد.

4.سیبزمینی و ذرت بلال:به دلبل نشاسته ای بودن مواد به شدت قند خون را
افزایش میدهند.

5.خشکبار:با وجود کربوهیدراتهای فراوان به دلیل چربی های زیاد در
دستگاه گوارش جذب میشوند و میزان قند خون را به اهستگی بالا میبرند.

6.حبوبات:دارای کربوهیدرات هستند اما قند خون را افزایش نمیدهند.جهت
تهیه یک غای سالم با حبوبات باید میزان مصرف با پلو سه به یک باشد ینی به ازای هر
سه پیمانه حبوبات یک پیمانه برنج مصرف شود

7.میوه ها:دارای قند خون فراوانی هستند اما به شدت و سریع این اتفاق
نممی افتد که این امر به دلیل فیبر بالا میباشد

8.مصرف مواد غذایی با فیبر بالا-هویج- سیر- مصرف روزانه دارچین- کلم
بروکلی- جو دو سر- گوجه فرنگی- مصرف دو بار در هفته ماهی و میگو- اسفناج- کاهو-
کلم برگ- دانه های چیا- بادام و سایر اجیل ها مصرف غلات کامل جهت احساس سیری کامل-
مصرف محدود تخم مرغ و گوشت قرمزو مصرف نان سبوس دار به جای نان سفید.

9.محدد کردن شیرینی- نوشابه- آب میوه ها- میوه های خشک- الکل و نان
سفید

سطح بالای قند خون
بعد از مصرف غذا باعث به هم چسبیدن ماده ی سمی به اسم سوربیتل میشود که باعث تخریب
اعصاب کلیه ها و رگ های قلب میشود.

کنترل قند خون دو ساعت قبل و بعد از غذا به بیمار کمک میکند که میزان
تاثیر هر نوع ماده ی غذایی را در یابد و بیمار را موظف میکند که وعده های غذایی
سالم تری را انتخاب کند.

مطالب مفید: درمانگاه گوارش در شیراز